Blowerdoor test: Vil du have en klimavenlig bolig?

Blowerdoor test: Vil du have en klimavenlig bolig?

Sommeren er en dejlig årstid af mange grunde. For eksempel behøver du ikke bruge helt så meget energi på at varme boligen op. Men ville det ikke være fedt, hvis du kunne spare penge på varmeregningen hele året? Med en blowerdoor test kan du sikre, at din bolig er tæt og på den måde undgå varmespil. Læs med her, og se, hvordan det foregår.

Hvorfor er blowerdoor test en fordel?

Det er egentlig meget logisk. En tæt bolig er bedre til at holde på varmen, og det betyder, at du ikke kommer til at spilde både penge og energi på ingenting. Det er lidt ligesom at pumpe luft i et dæk – hvis dækket er utæt, så fiser luften bare ud igen, og så kan du stå ret længe med cykelpumpen uden resultat. Med en blowerdoor test sender man også luft gennem boligen og måler på disse luftstrømme. På den måde kan man måle på en computer, om der er utætheder i boligen. Er der det, kan disse findes og fikses, så du kun betaler for den varme, du får glæde af. Ved at spare energi er du med til at passe bedre på klimaet, og samtidig får du flere penge til sjove ting. Det er en win-win for alle.

Undgå skimmelsvamp, og pas på boligen

Der er mange gode grunde til at investere i tæthed i sin bolig. Det gælder også, selvom du er ligeglad med klimaet eller har vildt mange penge. En utæt bolig kan nemlig være sundhedsskadelig. I dag bruger man rigtig store mængder isolering i huse. Det er jo på sin vis en god ting – hvis altså boligen er tæt. Er boligen ikke tæt, kan der nemlig komme fugtig luft ind i boligen, som ikke kan slippe ud igen på grund af isoleringen. Og dét er rigtig usundt for indeklimaet. I værste fald kan det føre til fugtskader og skimmelsvamp.

Hvem skal have lavet blowerdoor test?

Blowerdoor tests laves i alle former for ejendomme, lige fra enkeltfamiliehuse og lejlighedskomplekser til erhvervsejendomme. Det er obligatorisk for nybyggerier, at de kan dokumentere tætheden, men som sagt har alle gavn af en blowerdoor test, hvis de vil mindske deres varmeregning og skåne klimaet.

Vil du bestille en blowerdoor test? Så skal du kontakte Trykprøvning & Energimærkning Danmark på deres hjemmeside. Dér finder du også mange flere informationer om deres service.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *