Sådan lægger du mascara som en professionel

Sådan lægger du mascara som en professionel

Til alle makeupnørderne, her kommer den ultimative guidance til at lægge den perfekte mascara. For at gøre det så let som muligt, så tager vi det skridt for skridt, så alle kan være med. Så hvis du gerne vil være sikker på at få den fulde effekt og derved de flotteste vipper ud af din mascara, så læs med her.

Det første du skal bruge, er selvfølgelig en mascara. Mange kvinder bruger Black Volume mascara fra Nilens Jord. Black Volume Mascara er en cremet, sort mascara som tilføjer vipperne ekstra volumen. Den intense dybe sorte farve, giver øjne et lækkert, dramatisk look. Børstehovedet er stort og lavet af syntetiske hår som gør det nemt at lægge mascaraen pænt. Når du har taget børsten ud af beholderen, kan du eventuel skrabe overskydende mascara fra børstehovedet ned i beholderen igen. Dette er for at undgå at påføre et for tykt lag, som får vipperne til at klistre sammen.

Hold styr på din hovedstilling, når du pålægger mascara

Når mascara påføres på de nederste vipper, kan det være en god ide at bøje hovedet let fremover. På den måde undgås mascara på kinderne. Når vipperne redes med børsten, så kan der med fordel laves små zigzag bevægelse ved at børsten føres fra fæstning af vippen og ud mod spidsen. Hvis du finder det svært at undgå at få mascara på huden, så kan du bruge en ske eller et stykke papir til at lægge bag vipperne mens mascara påføres.

Når mascaraen påføres, er det vigtigt at kigge ligeud. Børst øjenvipperne fra fæstning og ud mod spidserne i små zigzag bevægelser. Fortsæt indtil alle vipper er fuldt dækkede i den ønskede tykkelse. Her handler det om tålmodigt at arbejde mascaraen rundt på vipperne.

For få vipperne til at se ekstra fyldige ud i bunden kan du med fordel supplere din mascara med eyeliner. Eyelineren skal påføres på den våde linje under dine øverste vipper. 

Ønsker du stadig mere fyldige eller mere længde på dine vipper, så kan det være at du må tage tungere skyts i brug. Hvis dine egne vipper ikke kan reddes optimalt, selv med de bedste mascaraer på markedet, så kan det være at falske øjenvipper er løsningen for dig. 

Her kræver det dog også at du bruger korrekte teknikker for at få dine falske vipper til at syne som dine egne. Herunder får du de teknikker og tricks, som gør hele forskellen, når du skal bruge falske øjenvipper.

Start ikke med de falske øjenvipper

Mange laver den store fejl at starte makeuprutinen med at påfører de falske øjenvipper. Afslut i stedet dit makeuplook med de falske vipper, så er det nemmere at lægge resten af makeuppen pænt. Også din mascara bør lægges inden de kunstige vipper påføres. Det er bedst at undgå at putte mascara på dine falske vipper, da det kan føre dem misformede og grimme.

Inden vipperne påføres kan du med fordel lægge en streg af eyeliner over de øverste vipper. Dette giver et pænere finish og skjuler, hvis vipperne ikke ligger helt tæt op ad dine naturlige vipper.

Inden vipperne sættes på bør du tilpasse dem til, så de passer til længden af dine øjne. Vipperne tilpasses ved at klippe det yderste stykke vippe af med en saks, indtil vippen passer til øjet. Hvis vipperne derimod er for korte, bør du købe nogle andre som passer bedre til dine øjne.

Påfør limen på de kunstige øjenvippers vippekant og afvent ca. 20-30 sekunder, indtil limen ikke længere er helt våd, men klistret. Derved undgår du at fedte for meget rundt med limen på øjenlåget og derved ødelægge makeuppen. 

Brug en pincet til påføring. Grib på midten af vippen med pincetten og start også med at påføre vippens midte på dit øjenlåg. Herefter kan du forsigtigt påsætte den yderste del af vippen. Sørg for at den slutter samme sted som dine naturlige vipper. Til sidst påsættes den inderste de af vippen. Den skal selvfølgelig også slutte, hvor dine egne vipper slutter.

Læs mere på bloggen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *