Står du og skal have nyt tag på Fyn?

Står du og skal have nyt tag på Fyn?

Et tag har som primær funktion at beskytte mod regn. Et tag har forskellige udformninger, alt efter hvilken konstruktion eller bygning, det dækker. Kulturhistorisk dækker betegnelsen tag over mange elementer – lige fra bananblade, søgræs, glas og teglsten. Den mest almindelige form for tag i dag er tegl. Så hvis du står og skal have nyt tag Fyn, er det relevant at se på, hvilke tegl du skal have.

Et tag består dog ikke kun af tegl. Selve konstruktionen, skelettet om man vil, nedenunder udgøres af træ. Her er det væsentligt, at der er udført et godt tømrerarbejde, således at konstruktionen er solid og holdbar. Dermed kan den udstå vind og vejr, og holde regnen ude. Interessant er det, at udover Bornholm, så er Fyn faktisk det sted i Danmark, hvor der falder mindst nedbør. Hvis du skal have nyt tag på Fyn, kan du måske fokusere lidt mere på æstetikken fremfor holdbarheden, da taget ikke er udsat for lige så meget nedbør.

Hvilke funktioner skal et tag egentlig have?

Som sagt har det til alle tider været formålet med et tag, at det effektivt har kunnet holde regnen ude. Ligeledes er det relevant i denne sammenhæng, at der skabes afløb, så regnen ikke samler sig på taget. Dette har man været opmærksom på op gennem historien, da man også for tusinder af år siden byggede taget skråt, og ikke fladt.

Andre funktioner der er vigtige, hvis du skal have nyt tag på Fyn, er den termiske isolation, taget udgør. Når der bygges tag, tages der højde for isoleringen. Dette er også et regulativ der eksisterer internationalt, for at sikre forsvarligt bygget tag universelt set.

En anden funktion, som måske anses for en bonus, er tagets æstetiske udtryk. Nogle vælger at forme taget på en anderledes og kreativ facon, og der skabes dermed et personligt præg på taget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *