Liggende sygetransport i Danmark

Liggende sygetransport i Danmark

Når uheldet er ude og nogen er kommet til skade, skal de transporteres til det nærmeste hospital. Når man har brug for akut hjælp sker dette i en helt almindelig ambulance. Men faktisk findes der også et transportmiddel til patienter som ikke har akut behov for lægehjælp. Dette udbydes også af DK-Ambulancetjeneste. Liggende sygetransport er ikke kun inddæmmet til Danmark og derfor er du også sikret når der er sket en skade i et land i Europa. Dermed vil der altså være professionel assistance til rådighed overalt i Europa. Læs med her i artiklen og find ud af hvad du kan bruge liggende sygetransport til og bliv klogere på om det kan hjælpe dig eller din pårørende igennem et sygdomsforløb.

Liggende sygetransport – Hvorfor?

Hvis man går igennem et sygdomsforløb kan liggende sygetransport være en måde, at gøre hverdagen lidt mindre stressende for en selv og ens pårørende. Når man har aftaler med lægen, eller på hospitalet og ikke selv er i stand til at køre, så er det ofte en man holder af som tager sig af transporten. Men det er ikke altid nemt at planlægge, da deres hverdag ofte kan komme i vejen. Selvom de helt sikkert vil gøre alt for at prioritere en, er det ikke altid realistisk. Dermed er liggende sygetransport en mulighed for at få stabil og professionel transport til det medicinale institut man nu ønsker. Læs med og find ud af hvad forskellen er på liggende sygetransport og den almene ambulance.

Forskellen i forhold til en Ambulance

Liggende sygetransport er til for at hjælpe patienter, der ikke har akut behov for lægehjælp. Hvis man derfor tilmelder sig servicen og oplever en akut situation – så skal man altid ringe til den almene ambulance. Den primære forskel på liggende sygetransport og ambulancen er nemlig muligheden for at behandle patienten undervejs på køreturen. I takt med at man ikke transportere akutte patienter, er der heller ikke behov for teknologi og udstyr på køretøjet. Dermed skal de understreges at der altid er de nødvendige basisudstyr med på køretøjet. Derimod er der stadigvæk professionelle reddere ombord, således at man altid er i trygge omgivelser, hvis noget uventet skulle ske. Dette er også noget som kommer de pårørende til gode, da man kan ånde lidt lettere op.

Hvis du ønsker at få en livsændrende oplevelse, samtidigt med at du hjælper andre – så er frivilligt arbejde i udlandet lige noget for dig! Læs med på linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *