Kender du reglerne for behandling af dødsbo?

Kender du reglerne for behandling af dødsbo?

Når vi dør, efterlader vi os typisk en ejendom sammen med en lang række andet indbo og værdigenstande – også kendt som et dødsbo. Umiddelbart kunne man tænke, at det er familien, der står med den store og følsomme opgave at gå huset igennem og vurdere, hvad der skal ske med dødsboet. Men før dette kan ske, skal man sikre sig, at det er de rette arvinger, der får lov til dette. Og det er noget skifteretten tager sig af. Vil du være sikker på, at alt går rigtigt til i behandlingen af det efterladte bo? Så læs med her i blogindlægget, og bliv klogere på alle reglerne.

Skifteretten har det sidste ord

Arv kan være et ømtåleligt emne. Måske kender du selv nogle, der har været indblandet i en arvestrid? Måske har du (lykkeligvis) kun hørt om fænomenet. Kort sagt er sagens kerne, at arven kan have stor indflydelse på arvingernes liv, men at det kan være svært at finde ud af, hvordan arven skal fordeles. Det betyder, at der i særdeleshed er brug for regler omkring dette. Derfor skal et boskifte altid godkendes af skifteretten, som sikrer, at fordelingen af arven går rigtigt til. Skifteretten vil desuden tage højde for, om der er gæld, der skal afbetales, så eventuelle kreditorer også bliver betalt.

Hvordan behandles et dødsbo?

Til dødsboet er der tilknyttet en kontaktperson. Det er denne kontaktperson, skifteretten henvender sig til, når det skal afgøres, hvordan boet skal skiftes. Fordi det kan være en prekær sag, bliver ingen andre indblandet. Men som helt almindeligt menneske uden juridisk baggrund, kan det være svært at håndtere et dødsbo. Der er nemlig mange forskellige former for boskifte, som hver især har sine fordele og konsekvenser. Derfor er det en stor fordel for kontaktpersonen at kontakte en specialiseret arveretsadvokat.

Danske Arveretsadvokater har din ryg

Man kan nemt føle sig frustreret, forvirret og ikke mindst sørgmodig, når man skal forholde sig til et dødsbo. Der er dog ingen, der siger, at du skal klare det hele selv. I foreningen Danske Arveretsadvokater er der flere hundrede advokater, som står klar til at hjælpe dig. De kender til processen og de forskellige former for boskifte og er kort sagt din juridiske klippe i den svære tid. Det er ikke svært at få hjælp. Du skal bare kontakte dem via deres hjemmeside. Så kan du få en uforpligtigende samtale med en af advokaterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *